Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Jump XL had nooit vergunning mogen krijgen voor trampolinecentrum in kerk

DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch had nooit een vergunning mogen geven aan Jump XL dat zich in de San Salvatorkerk wilde vestigen. Dat oordeelde de rechtbank donderdag. Het trampolinecentrum is er uiteindelijk nooit gekomen. De vergunning is in oktober vorig jaar al ingetrokken op verzoek van het bedrijf, maar de rechter deed alsnog uitspraak.

GESCHREVEN DOOR

Youssef Zerrouk (Omroep Brabant)

Volgens de rechter had er beter gekeken moeten worden naar onder meer de parkeergelegenheid in het gebied rond de kerk en de geluidsoverlast die zo’n bedrijf in de omgeving zou veroorzaken.

Onrust in de buurt
Het Bossche bedrijf Jump XL, met onder meer vestigingen in Oisterwijk, Waalwijk en Eersel kreeg in maart 2018 de vergunning om zich in de kerk in de wijk Orthen te vestigen.

Dat zorgde voor onrust in de buurt. Omwonenden tekenden bezwaar aan bij de gemeente, omdat ze bang waren voor overlast van het verkeer en herrie. De gemeente schoof die bezwaren in september van dat jaar opzij.

De gemeente ging bij het verlenen van de vergunning uit van de parkeernorm zoals die bij een sporthal geldt. Maar volgens de rechter was dat verkeerd omdat dat niet de juiste bestemming van het pand is. De gemeente heeft ook onvoldoende rekening gehouden met stemgeluiden van vertrekkende en aankomende mensen.

En er is onvoldoende onderzocht of de verkeersveiligheid in het geding zou komen vanwege de hoeveelheid bezoekers en auto’s die van en naar het trampolinecentrum zouden gaan.

https://www.omroepbrabant.nl/

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: