Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Herbestemming Heilig Hartkerk

 Bijeenkomst op 23 maart in ’t Trefpunt om 19.30 uur 

Uitnodiging voor:  Buurtgenoten die acties willen ondernemen om te voorkomen dat er een vergunning verleend gaat worden voor een Gamecenter als herbestemming van de Heilig Hart Kerk

Beste betrokkenen,

Graag willen we u informeren over voortgang en besluitvorming rondom de bestemming van de HH Kerk. In het kort de huidige stand van zaken

Zienswijze van de buurt op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op 22 oktober 2019 hebben we een drukbezochte bijeenkomst gehouden over de vergunningsaanvraag en de procedure van de zienswijzen. Tientallen buurtbewoners hebben voor 20 december 2019 een zienswijze bij het College van de gemeente Eindhoven ingediend.

Ook ‘onze’ advocaat Mr. Marcel Smets (de jurist van Keizers Advocaten die ons bijstaat n.a.v. uw vrijwillige bijdrage) heeft, samen met andere juristen namens direct belanghebbende buurtbewoners een uitgebreide zienswijze ingediend bij het Eindhovens College. De gemeente bereidt een reactie op deze zienswijzen voor. We verwachten binnenkort een reactie van de Gemeente.

Als de Gemeente een vergunning voor een ‘Gamecenter’ in de HH Kerk verleent, willen we de procedure bij de rechter voort zetten.

Er zijn betere alternatieven beschikbaar! Belangrijk is dat de bestemming in de buurt past, aansluit bij het beleid van de Gemeente voor meer woningen en/of zorg en geen verkeers-, parkeer- en geluidsoverlast geeft.

 Inspanning voor een dialoog

We hebben nogmaals geprobeerd het gesprek aan te gaan met het kerkbestuur over een alternatieve bestemming. Op 19 februari is er een overleg geweest tussen het voltallige kerkbestuur + twee externe adviseurs van de Sint Jorisparochie en een afvaardiging van de werkgroep. We hebben onze intentie en zorgen gemeld. Het kerkbestuur is nu niet bereid om alternatieve bestemmingen te bespreken.

 Bijeenkomst 23 maart 2020 om 19.30 uur in ’t Trefpunt, Hof van Eden.

We willen tijdens deze bijeenkomst een toelichting geven over de ingediende zienswijzen en het vervolg. Ook zal Mr Marcel Smets eventuele vragen beantwoorden en toelichting geven over de procedures.

Het zou voor onze voorbereiding handig zijn als u zich voor deze bijeenkomst aanmeldt, per mail naar behoudschrijversbuurt@gmail.com

U kunt uw vragen ook vooraf mailen naar dit emailadres.  Uw komst is belangrijk!

We zien u graag op 23 maart!

Werkgroep ‘Behoud Schrijversbuurt’

Lies Baaijens, Ton Bellemakers, Wim Copier, Frank Koolen, Marjo Korrel, Bert Vinken, Wouter Linckens

Voor meer informatie verwijzen we naar onze website https://schrijversbuurt.home.blog

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: