Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Update Herbestemming Heilig HartKerk 26 november 2022

Buurtgenoten dienen zienswijze in m.b.t. nieuwe vergunning. 

Een aantal buurtgenoten hebben voor 6 november hun zienswijze ingediend bij de Gemeente Eindhoven Dit was nodig omdat City Gaming een nieuwe vergunning had aangevraagd en gekregen van de Gemeente. Opnieuw gaat de gemeente voorbij aan de te verwachten overlast van verkeer, geluid en parkeren. Opnieuw wordt niet gezocht naar een meer passende herbestemming van de HH Kerk, zoals wonen, kantoren, of een sportschool.

Opnieuw wijzen vele buurtgenoten de vergunning af vanwege het grote aantal van ruim 50.000 bezoekers per jaar, 7 dagen per week, tot middernacht met ondersteunende horeca. 

De gemeente gaat daarna die zienswijzen, en ook de zienswijzen van een aantal juristen namens verzekerde buurtgenoten, beoordelen en neemt dan een besluit.

Wordt vervolgd. 

Hoorzitting naar aanleiding van bezwaren E-scooter verhuur.

Nadat sinds eind 2021 buurbewoners bezwaren hebben gemaakt tegen de overlast van E-scooter verhuur vanuit de HH Kerk (Ploegstraat 3) door City Gaming en het besluit om niet te handhaven door de gemeente Eindhoven, was er op 24 oktober een hoorzitting op het stadhuis. Hierbij waren enkele buurtbewoners aanwezig, evenals Tim Hoeijmans van City Gaming en Nico van Dongen namens de parochie St Joris.

De voorzitter van de hoorzitting (Mevrouw Annemarie van de Waard) gaat nu deze zaak verder intern onderzoeken en daarover het college van B en W adviseren.

Wordt vervolgd.

Flyer van City Gaming

In de flyer van 19 oktober van City Gaming en de parochie St Joris wordt naast omschrijvingen over ‘het concept’ niet ingegaan op de feitelijke, concrete en meermaals benoemde bezwaren van vele buurtbewoners. Helaas slagen City Gaming en Parochie er ook met deze flyer niet in om de buurt een volledig en helder beeld te geven van de plannen en de consequenties daarvan, gezien het beoogde grote aantal bezoekers, de te verwachte overlast van parkeren, geluid en komend en gaande verkeer, de openingstijden tot 12 uur in de nacht, gecombineerd met horeca. Jammer!

Ook verdrietig is het groot aantal onterechte en nogal grove beschuldigingen richting de mensen van de werkgroep. Het is erg verleidelijk om ons hiertegen met forse bewoordingen te verweren. Dat doen we echter niet omdat we te allen tijde een goede dialoog over feiten nastreven, in plaats van strijd op basis van onheuse insinuaties en gekleurde interpretaties. Neemt niet weg dat de onjuiste aantijgingen aan ons adres nog wel vragen om rechtgezet te worden. Wat we hier nu wel alvast willen corrigeren is het geschetste beeld dat de bezwaren uit de buurt slechts van een heel klein clubje komt. De Werkgroep Behoud Schrijversbuurt  is geen actiegroep maar kanaliseert de mening van mensen uit de buurt die een andere herbestemming van de HH Kerk nastreven en zorgt voor een laagdrempelig overlegplatform. Getuige zijn de bijna duizend handtekeningen, ruim 270 ingediende zienswijzen tegen de vergunning, een aantal ondersteunende bijeenkomsten in het Trefpunt en de ruim vijfduizend euro die in de buurt zijn gecollecteerd voor juridische ondersteuning. Niet voor niets hebben de bezwaren en activiteiten van zeer vele buurtbewoners geleid tot een afwijzing van de vergunning door de Rechtbank in Den Bosch.

Op 21 december organiseert City Gaming een informatiebijeenkomst over (quote:) “het echte verhaal”. U kunt zich opgeven voor deze bijeenkomst bij City Gaming.

Tot zover de meest actuele informatie vanuit ons als leden van de Werkgroep Behoud Schrijversbuurt. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: