Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Herbestemming Heilig Hart Kerk 2023

Indienen nieuwe zienswijzen. Opnieuw dus!

De eerste vergunning, die afgewezen is door de Rechtbank in Den Bosch, ligt op dit moment bij de Raad van State en moet nog worden behandeld.

In oktober 2022 heeft City Gaming (T. Hoeijmans) een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd en de Gemeente heeft deze opnieuw toegekend.

U kon toen de stukken bij de balie van het Gemeentehuis inzien en op basis daarvan voor 6 november uw zienswijze indienen.

En toen …

Oeps … foutje … Recentelijk bleek dat de Gemeente de verkeerde stukken ter inzage heeft gelegd.

De Gemeente heeft nu het nieuwe ontwerpbesluit met de juiste stukken opnieuw ter inzage gelegd.

De Gemeente heeft inmiddels, op ons verzoek, ook toegezegd dat degenen die in 2022 een zienswijze hadden ingestuurd hiervan nog een bericht krijgen van de gemeente.

Dit alles houdt in dat er nu opnieuw voor 7 februari zienswijzen ingediend kunnen worden.

Daarna zal de Gemeente deze nieuwe zienswijzen beoordelen en wederom een besluit nemen. Deze stukken zullen woeden toegevoegd bij de stukken welke al bij de Raad van State liggen.

Mocht u uw bezwaren kenbaar willen maken tegen de plannen rond dit Family Entertainment Center als herbestemming van de Kerk, dan hopen wij dat u de energie op kunt brengen om dit nogmaals te doen.

In grote lijnen is de nieuwe aanvraag niet verschillend van de vorige. Wel ontbreken o.a. de gegevens van het te verwachten aantal bezoekers, maar op dat gebied blijven wij uitgaan van de stukken die nu bij de Raad van State liggen en waarin vermeld staat dat het gaat om ongeveer 50.000 bezoekers per jaar. De vrees voor aantasting van de leefomgeving, geluidsoverlast en overlast van komende en gaande bezoekers en de daarmee samenhangende belasting voor verkeer en parkeerruimte overeind en gerechtvaardigd.

Voor het gemak kunt u dus de inhoud van uw vorige zienswijze gebruiken, voorzien van nieuwe datum en wellicht ook nog met persoonlijke aanvullende opmerking over deze gang van zaken.

Mocht u hierover vragen hebben of steun wensen, stuur dan een mailtje naarbehoudschrijversbuurt@gmail.com

Zienswijzen moeten vóór 7 februari ingediend worden.

U moet dan het zaaknummer in uw brief aangeven, V19/35980, uw naam en adres én deze persoonlijk ondertekenen.

Als u dit schriftelijk wilt doen, dan kunt u dit sturen naar: College van burgemeesters en wethouders, t.a.v. Hoofd Afdeling Vergunningen, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

U kunt ook kiezen voor het mondeling indienen en toelichten van uw zienswijze. U wordt dan te woord gestaan door iemand (meestal ’n jurist) van de Gemeente. Tijdens het gesprek kunt u ook uw eerdere zienswijze als bijlage, met recente datum, aanleveren. Degene met wie u spreekt maakt een verslag van wat u inbrengt. Dit verslag kunt u nog corrigeren en dan ondertekenen, mét de eventueel aangeleverde bijlage.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 040-2386540. Noem daarbij ook het zaaknummer en de afspraak kan gemaakt worden.

Op basis van enkele eigen ervaringen raden wij u aan te kiezen voor deze weg. Het kost iets meer tijd, maar dan heeft u ook eens contact met een mens van vlees en bloed van de Gemeente en krijgt u de kans om ook echt even gehoord en begrepen te worden. Dat kan zo z’n voordelen hebben.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben om wederom de juiste actie te ondernemen, zodat een andere herbestemming mogelijk wordt die meer passend is in deze mooie Schrijversbuurt.

Binnenkort volgt meer informatie over verschillende ontwikkelingen rond de herbestemming van de Heilig HartKerk en onze contacten met juristen en diverse mensen bij de Gemeente.

Nogmaals: voor vragen kunt u ons bereiken via behoudschrijversbuurt@gmail.com

Vriendelijke groet,

Namens de Werkgroep

Bert Vinken, Lies Baaijens, Wim Copier, Hans Martens, Ton Bellemakers, Wouter Linckens, Frank Koolen en Marjo Korrel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: