Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Visie

Als werkgroep ‘Behoud Schrijversbuurt als woonbuurt’ ondernemen wij acties om te voorkomen dat er door de gemeente Eindhoven vergunningen verleend zullen worden voor een entertainment-centrum (juli 2020 nieuwe naamgeving; Family Entertainment Center) met horecagelegenheid als herbestemming van de Heilig Hart Kerk in de Ploegstraat.

Wij hechten zeer grote waarde aan het behoud van onze karakteristieke woonomgeving, het voorkomen van de aantasting daarvan en aan het mogelijk maken van een herbestemming die past bij onze medebewoners en de intenties van het bestemmingsplan voor deze buurt.

Naar onze mening zou een kleinschalige, duurzame, (woon)bestemming veel beter passen in onze buurt. Dit past beter in het bestemmingsplan en sluit aan bij het door de gemeente genoemde dorpsachtige wonen. Daarbij zal dit de veiligheid in de buurt juist vergroten in tegenstelling tot een grootschalige game, entertainment en horecavoorziening. 

Andere bestemmingen zijn alleen mogelijk als de parochie, als eigenaar van de kerk, bereid is om daar voor open te staan. Het pand heeft een status als rijksmonument en een verbouwing tot bijvoorbeeld een woon- of andere functie zal aan de eisen daarvan moeten blijven voldoen.


 

Advertentie
%d bloggers liken dit: