Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

oktober 2022

Herbestemming Heilig Hartkerk,      

een nieuwe vergunning in aantocht.      

Beste buurtbewoners,

In verband met een drietal belangrijke ontwikkelingen voor het vestigen van “Game-centrum-Mysteria” in de HH Hart Kerk in de Ploegstraat willen wij u informeren.

Gemeente vindt belang van één eigenaar en ondernemer belangrijker dan 1200 buurtbewoners

De eerste vergunningsaanvraag van de Gemeente is afgewezen door de Rechtbank in Den Bosch. De Gemeente Eindhoven is hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State. En het houdt maar niet op!  De ondernemer heeft een nieuwe vergunning aangevraagd en de Gemeente heeft deze opnieuw toegekend aan City Gaming/Mysteria/Cerieus om een soort Family Entertainment Centre te starten in de HH Kerk. Deze aanvraag voor een nieuwe vergunning ligt momenteel ter inzage in het stadhuis.

Beroep bij de Raad van State 

De Rechtbank in Den Bosch heeft op 6 augustus 2021 de Gemeente Eindhoven in het ongelijk gesteld rond het verlenen van een vergunning voor ‘Mysteria’. Dit omdat de Gemeente de door buurtbewoners naar voren gebrachte vrees voor aantasting van de leefomgeving, geluidsoverlast, vrees voor overlast van bezoekers en overlast in verband met het verkeer van en naar Mysteria en de toename van de parkeerbehoefte, in onvoldoende mate heeft weerlegd. De Gemeente is hierover in beroep gegaan bij de Raad van State. Wij verweren ons daar namens alle betrokken buurtbewoners met hulp van onze advocaat Mr. M. Smets. 

Bezwaren E-scooterverhuur

Sinds eind 2021 merken veel buurtbewoners allerlei activiteiten in en om de kerk. De eigenaar van City Gaming/Mysteria (en Cerieus) begon vanuit de kerk met, naast verhuur van E-scooters aan groepen, ook met het aanbieden van andere activiteiten in de HH Kerk, zoals: team-uitjes, action-painting, catering met bar. Allemaal activiteiten waar naar onze mening geen vergunning voor is verleend. Een aantal buurtbewoners heeft bezwaar gemaakt en om handhaving verzocht en de Gemeente in gebreke gesteld. Echter de Gemeente Eindhoven vindt dat ook deze activiteiten passen binnen de bestemming ‘Maatschappelijk”. Buurtbewoners bezwaar aangetekend en een hoorzitting volgt binnenkort.

Wat kunt u doen tegen deze nieuwe vergunning? 

Net zoals de vorige keer kunt u uw zienswijze indienen bij de gemeente Eindhoven. De argumenten (verkeersoverlast vanwege ongeveer 50.000 bezoekers per jaar (7 dagen per week tot 12 uur in de nacht), geluids- en parkeeroverlast van komende en vertrekkende groepen bezoekers, het is puur entertainment en niks maatschappelijks, het staat beter passende investeerders in de weg etc.) zoals gebruikt tegen de vorige vergunningsaanvraag kunnen opnieuw door U worden gebruikt. 

Deze zienswijze kunt U SCHRIFTELIJK voor 6 november 2022 sturen aan: College van burgemeesters en wethouders, t.a.v. Hoofd Afdeling Vergunningen, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. In uw brief moet u daarbij het zaaknummer aangeven (V19/35980) en datum, uw naam en adres én uw handtekening opnemen. U kunt ook een afspraak maken via telefoonnummer 040-2386540 om uw zienswijze MONDELING te geven. 

In het kader van juridische ondersteuning zijn we ook op zoek naar buren.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben om wederom de juiste actie te ondernemen! 

U kunt uw eventuele vragen mailen naar behoudschrijversbuurt@gmail.com

Namens de werkgroep ‘Behoud Schrijversbuurt’                

Bert Vinken, Lies Baaijens, Wim Copier, Hans Martens, Ton Bellemakers, Frank Koolen, Marjo Korrel

Gezocht: rechtsbijstandverzekerden

Beste buurtbewoners, 

In het kader van juridische ondersteuning tegen het vestigen van een “Family entertainment Centre” in de H Hart Kerk in de Ploegstraat zijn wij op zoek naar buren met een rechtsbijstands- verzekering. De juridische kosten tot en met ons beroep bij de Raad van State zijn betaald door de rechtsbijstandsverzekeringen van een vijftal buurtgenoten.

Als u binnen 250 m van de kerk woont, een rechtsbijstandsverzekering heeft en onze strijd voor behoud van de leefbaarheid van de Schrijversbuurt steunt, meldt u dan aan via ons mailadres: behoudschrijversbuurt@gmail.com

Wij nemen dan met u contact op voor overleg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: